loading...

вторник, 21 октомври 2014 г.

Починалият в 8 РПУ арестант бил сам в килията

8-мо РПУ
50-годишният шофьор, който бе задържан в столичното Осмо РПУ, след като е превозвал нелегални имигранти, е починал сам в килията си в полицейския участък, съобщават от МВР.

Все още се изяснява причината за смъртта му, но най-вероятно става въпрос за сърдечен удар. Таксиметровият шофьор беше арестуван в малките часове на миналата нощ на магистрала „Тракия” в посока входа на столицата, заедно с още един шофьор.

Случаят със задържането на двамата шофьори и сирийците не се различава на пръв поглед от напоследък зачестилите опити на нелегални имигранти да влязат в столицата, за да потърсят бежански статут. Важна подробност обаче са документите, с които сирийците са разполагали.

Директорът на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев обясни за Дарик, че чужденци, които все още нямат бежански статут, но имат документ от някой от центровете на ДАБ за временно пребиваване в страната, могат свободно да се движат в нейните граници. От информацията, която МВР разпространи веднага след внезапната смърт на единия шофьор, стана ясно, че сирийците са представили при задържането си точно такива документи, издадени в Харманли.

Случаят е под надзора на Софийска районна прокуратура, която в двумесечен срок може да го прекрати, ако няма достатъчно доказателства.

Няма коментари :

Публикуване на коментар