loading...

петък, 6 юни 2014 г.

СЕНЗАЦИЯ: 22 кила сом на езерото в „Дружба” (СНИМКИ)

22-килограмов сом е бил уловен в езерото между блоковете в столичния квартал „Дружба-1”. Досега се знаеше, че има такива риби там, тъй като водоемът е много стар, но за пръв път се появява снимков материал от подобно събитие.

Ето какво съобщава изданието: „Къде на майтап, къде наистина, щастливецът решил да опита късмета си за някое от големите "чудовища" във водоема. Такива риби обаче не са улавяни тук вече дълги години. Още повече че сега се прокопава трасе за метрото на броени метри от езерото и нивото на водата се е понижило драстично. Местните въдичари дори подаваха жалби, притеснени, че любимото им място за риболов може да пресъхне напълно. Инженерите обясниха, че това няма как да се случи заради високите подпочвени води в района. Майсторът заложил на куката жива каракудка като примамка. В езерото освен сомове има щуки, бели риби и трофейни костури. Числеността им обаче не е никак голяма, затова какъвто е да е улов се счита за голям подвиг. Ударът обаче станал факт в ранните зори.


Ранобудните минувачи по алеите станали свидетели на ожесточената борба и окуражавали смелия рибар. На помощ се притекъл и ром от близката махала. С всеобщи усилия на брега бил изкаран сом с внушителните 22 килограма под бурните аплодисменти на зяпачите. Гигантската риба набързо се превърнала в атракция за живеещите в квартала и мнозина дошли да се снимат с водното животно. По рибарските форуми обаче цари негодувание, че щастливецът не е върнал свободата на рибата и тя най-вероятно вече е изядена.


Според информациите майсторът е продал улова си на ресторант. Дружбенското езеро тази година бе разрешено за риболов дори и в периода на забраната. Преди време ентусиасти го зарибяваха масово с жива платика, донесена от язовир "Искър", пише вестник „България Днес”.

Няма коментари :

Публикуване на коментар